Herkomst Belgisch hardstenen tafelbladen

Belgisch hardstenen tafelbladen zijn erg populair! Maar waar komt deze steen, ook wel blauwe steen of kalksteen genoemd, exact vandaan? Ontdek de oorsprong, de toepassingen en methoden voor ontginning en verwerking. Een virtueel bezoek aan de Carrières du Hainaut.

Eigenschappen Belgisch hardsteen tafelblad

Natuurlijk en authentiek, Belgisch hardsteen geeft een prachtige uitstraling aan uw leefwereld, of u nu de voorkeur geeft aan een hedendaagse, klassieke of landelijke stijl. Belgisch hardsteen weerspiegelt uw persoonlijkheid.

Ongeacht of u het materiaal voor uw interieur, uw tuin of uw gevel gebruikt, het past zich moeiteloos aan uw stijl en wensen. Hij verrijkt uw terras, vloer, werkblad, douche of gevel met stijl en karakter. Dit tijdloze en edele materiaal – met een levensgeschiedenis van 345 miljoen jaar – verleidt door zijn stevigheid, elegantie, verfijning en authenticiteit.

Gezaagd vertoont Belgisch hardsteen al zijn natuurlijke variaties van blauwgrijze kleuren. Verdere bewerkingstechnieken, zoals zoeten of vlammen, zullen de oorspronkelijk aanwezige kleurnuances extra doen uitkomen of benadrukken. De zichtbare aanwezigheid van versteende zeelelies (crinoïdes) getuigt van het unieke karakter en authenticiteit. Elke specifieke steen is uniek.

materiaalpagina van Belgisch hardsteen.

Varianten

Belgisch hardsteen is verkrijgbaar in verschillende oppervlaktebewerkingen en diktes. Hieronder hebben we ze voor jou op een rijtje gezet. Klik hier voor een compleet overzicht van het assortiment Belgisch hardstenen tafelbladen.