Koken op Dekton

Net als in de natuur komt Dekton® tot stand onder hoge temperaturen en extreme druk, waardoor het materiaal ultracompact, niet poreus en uitstekend bestand tegen hitte en kou is. Toen Jonnie Boer besloot zijn wereldberoemde restaurant De Librije te verhuizen van het gelijknamige kloostercomplex in Zwolle naar de overdekte binnentuin van zijn hotel, wist de chef-kok een ding zeker: middelpunt moest de keuken worden, gemaakt van Dekton® by Cosentino.

Eigenschappen Dekton tafelblad

Doordat Dekton® zo hittebestendig is, wordt het namelijk mogelijk inductiespoelen onder het werkblad te plaatsen. De gebruikelijke glasplaat komt hierbij te vervallen, waardoor een vlak, naadloos blad ontstaat dat ook voor andere doeleinden kan worden gebruikt. Het inductieproces geeft géén warmte aan Dekton® door, louter de opwarmende pan zorgt voor een tijdelijke, plaatselijke verwarming van het blad.

Jonnie Boer: ‘Ik wilde een werkblad waar wat gebeurt, dat een extra beleving aan het restaurant geeft. Onze gasten komen vaak erbij staan. Ik zet een pan op het Dekton® blad en die gaat koken. Mensen geloven hun ogen niet. Daarna haal je een doekje erover en weg is de warmte. Dit is een innovatie is waarmee je mensen echt verrast.’ Thérèse Boer: ‘Het levert een uniek plaatje op. Onze gasten gaan er helemaal vanuit hun dak.’.