Nieuw: Select voorraad collectie

Bekijk de tafels die uit voorraad leverbaar zijn

Bekijk collectie

Houten tafelbladen

Ook voor houten tafelbladen ben je bij Hawk aan het juiste adres. In ons assortiment hebben wij het zeer degelijke Guariuba hardhout wat perfect te combineren is met één van onze tafelonderstellen. Wij maken het blad voor uw tuintafel op maat. Wij kopen het hout rechtstreeks in bij de importeur en we bewerken alle bladen zelf. Daardoor kunnen wij een hoge kwaliteit, goede service en snelle levering garanderen. Naast de losse Guariuba tafelbladen hebben we tevens complete tafels met Teak houten bladen in ons assortiment.
Houten tafelbladen
Vorm
  1. (1)
  2. (1)
Afmetingen
  1. (1)
  2. (1)
  3. (1)
  4. (1)
Stijl
  1. (1)
  2. (1)
  3. (1)

1 artikelen

1 artikelen

1 artikelen

Tafelblad van hout op maat gemaakt

Houten tafelbladen hebben een elegant en natuurlijk karakter. Wij ontwerpen en produceren de houten bladen in eigen beheer. Tafelbladen kunnen in elke maat of vorm geleverd worden. De breedte en de lengte van de planken kan variëren, net als het aantal gebruikte planken.

Tuintafel van hout

Voor de vervaardiging van houten tafelbladen gebruiken we 4 soorten hout: Guariuba, Teak, Eiken , Douglas en Bilinga hout. Iedere houtsoort heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Meer informatie over de houtsoorten kunt u vinden op de desbetreffende materiaalpagina. Op de kleur van het hout heb je zelf ook invloed op. Onbehandeld hout zal door weersinvloeden grijs verkleuren. Met verschillende producten van Golden Care kun je het hout bijvoorbeeld een white wash effect of een honey brown kleur geven.

Houten tafelblad

Houten bladen kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden. Als het tafelblad buiten gebruikt wordt, is het bij sommige houtsoorten verstandig om een behandeling te geven. Op die manier gaat het hout vaak langer mee en heb je er nog langer plezier van. Naast houten tafelbladen hebben wij ook houten sidetables, bartafels van hout en houten bankbladen.

Landelijk houten tafelblad

Dankzij de hoge bewerkbaarheid en natuurlijke uitstraling van hout is de toepasbaarheid van hout zeer breed. Voor iedere interieur of tuinstijl is er wel een houten tafelblad te vinden. Om de keuze makkelijker te maken, hebben we op onze site de houten tafelbladen ingedeeld in verschillende stijlgroepen: Basic & pure, Vintage & industrieel, Lifestyle & landelijk, modern & design, stijlvol & klassiek.

Stalen onderstel met houten tafelblad

Ben je op zoek naar een tafel die past in een industrieel interieur of tuin? Kies dan voor een eikenhout blad met een stalen onderstel. In onze showroom in Veghel kun je je zelf een combinatie maken van zowel een onderstel, tafelblad als stoelen om zo een unieke set te creëren. Onze verkopers kunnen je daarbij informeren over de verschillende materialen en de daarbij horende eigenschappen.

Online kopen houten tafelblad

Je bent van harte welkom in onze showroom, maar je kunt ook eenvoudig een houten tafelblad online bestellen. Wij produceren de tafelbladen in eigen beheer. Daarom ben je bij ons verzekerd van een scherpe prijs-kwaliteit verhouding en wij kunnen veel bladen uit voorraad leveren. Op het moment dat je een blad besteld in onze webshop, krijg je een overzicht van je bestelling in je mailbox. Wij controleren de bestelling en sturen je daarna een orderbevestiging. In de orderbevestiging staat een indicatie van de afhaal-of levertijd. Wilt u het product geleverd hebben, dit is geen probleem bij Hawk! Levering en eventuele montage doen wij in eigen beheer, direct en snel.

Relevante definities en overige informatie

Bilinga , Teak en Guariuba zijn zeer harde houtsoorten. Bilinga (opepe) Is een West-afrikaanse houtsoort. Bilinga is erg zwaar en om het zijn natuurlijke uitstraling te laten behouden, wordt het vaak niet geschuurd. Guariuba hout is afkomstig uit Zuid-Amerika en verkleurd van vers gezaagd gelig, naar rood-bruin. De draad ban uit hout is overwegend recht. Teak is ietwat vettig waardoor het zeer geschikt is voor het Nederlandse klimaat. Eiken hout is de meest bekende en gebruikte Europese houtsoort. Meer informatie over de houtsoorten vind je op de desbetreffende materiaalpagina’s.

Synoniemen en andere termen: hout, teakhout, teak, eiken, douglas, guariuba, bilingahout, FSC hout, bilinga, opepe