Nieuw: Select voorraad collectie

Bekijk de tafels die uit voorraad leverbaar zijn

Bekijk collectie

Graniet

Graniet is een zeer harde steensoort en heeft door haar structuur- en kleurvariaties een unieke uitstraling. Het is vaak licht- dan wel donkergrijs van kleur. Maar ook wit, zwart en gekleurd graniet komt voor. Graniet is weinig poreus, vorstbestendig, en daardoor voor zowel binnen als buiten erg geschikt. Graniet is niet of nauwelijks gevoelig voor zuren. Dit maakt de toepassingen eindeloos.
Graniet
Hoofdcategorie
 1. (19)
 2. (62)
 3. (55)
 4. (56)
 5. (19)
 6. (6)
Subcategorie
 1. (19)
 2. (61)
 3. (1)
 4. (56)
 5. (19)
 6. (6)
Familie
 1. (1)
 2. (1)
 3. (1)
 4. (6)
 5. (4)
 6. (7)
 7. (5)
 8. (3)
 9. (2)
 10. (8)
 11. (1)
 12. (1)
 13. (3)
 14. (1)
 15. (1)
 16. (1)
 17. (2)
 18. (9)
 19. (5)
 20. (1)
 21. (2)
 22. (4)
 23. (1)
 24. (10)
 25. (4)
 26. (6)
 27. (10)
Toon minder Toon meer
Vorm
 1. (37)
 2. (1)
 3. (14)
 4. (2)
Afmetingen
 1. (1)
 2. (3)
 3. (5)
 4. (15)
 5. (5)
Materiaal
 1. (88)
 2. (52)
 3. (18)
 4. (15)
 5. (13)
 6. (7)
 7. (5)
 8. (3)
 9. (1)
Toon minder Toon meer
Merk
 1. (1)
 2. (82)
 3. (5)
 4. (5)
 5. (7)
Kleur
Prijs
0.- 2.619.- 0.- t/m 2.619.-
Stijl
 1. (37)
 2. (41)
 3. (39)
 4. (36)
 5. (52)

1 - 6 van 88 artikelen

1 - 6 van 88 artikelen

1 - 6 van 88 artikelen

Bezoek
onze showroom

Elke werkdag van 8:00 tot 17:00 uur

Zaterdag van 9:30 tot 15:00 uur

Adres & Openingstijden

Graniet is een zeer harde steensoort en heeft door haar structuur- en kleurvariaties een unieke uitstraling. Wij leveren uitsluitend graniet in haar pure massieve vorm en selecteren enkel de mooiste en beste soorten.

Graniet komt vrijwel overal ter wereld voor. Het kleurenspectrum per granietsoort varieert sterk. Graniet is veelal licht- dan wel donkergrijs van kleur. Maar ook nagenoeg wit, zwarte en gekleurd graniet komt voor.

Graniet is weinig poreus, zeer hard (vergelijkbaar met basalt), vorstbestendig, en daardoor voor zowel binnen als buiten erg geschikt. Graniet is niet of nauwelijks gevoelig voor zuren. Dit maakt de toepassingen eindeloos. We passen graniet bijvoorbeeld toe als bovenblad voor tafels, salontafels, sidetables, bartafels en banken, maar ook bijvoorbeeld als keukenblad, werkblad, vensterbank, plateau en als binnendeurdorpel.

Achtergrond informatie

Graniet is een diepgesteente, wat wil zeggen dat het is gevormd door het ondergronds stollen van magma. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld basalt, een uitvloeiingsgesteente, dat dicht bij of aan het aardoppervlak stolt. Graniet ontstaat doordat mineralen gedurende vele honderden miljoenen jaren, onder invloed van hoge drukken en temperaturen, tot kristallen omgevormd zijn.

Het zeer harde materiaal bestaat voornamelijk uit kwarts, veldspaten (kaliveldspaat en plagioklaas) en mica’s (muscoviet en/of viotiet). De verhoudingen van de mineralen verschilt, maar doorgaans is kwarts de dominante component. De verhoudingen tezamen met de diverse structuurvariaties zorgen ervoor dat iedere granieten blad een unieke uitstraling heeft.

In ons assortiment hebben we graniet in vele soorten, afmetingen en afwerkingen. De standaarddikte die we hanteren voor granieten tafelbladen is 30 mm. Desgewenst kunnen echter ook bladen in afwijkende diktes geleverd worden. De kleuren zijn bijvoorbeeld zwart, grijs, wit, geel, groen, blauw, paars, rood, etc. Nadat het graniet gezaagd is, ondergaat het vaak nog een bewerking. We spreken dan over termen als geschuurd, gezoet, gepolijst, leathered of gevlamd.

Oppervlaktebewerkingen

Gepolijste (ook wel gepolierd of hoogglans) graniet is glad, effen van structuur en geeft een hoge weerspiegeling. Polijsten is een proces dat wordt uitgevoerd met behulp van reeksen schuurkoppen met een steeds fijnere korrel (nog fijnere dan bij zoeten). Polijsten zorgt er bovendien voor dat kleuren worden versterkt. Hierdoor worden ook aders en barstjes, meer dan bij andere afwerkingsvormen, blootgelegd. Het voordeel van een gepolijst oppervlak is dat het minder gevoelig is voor intrekken van olie- en vet. Een nadeel kan het reflecteren van licht zijn. Stof en vuil zijn beter zichtbaar op een gepolijst effen oppervlak, dan op grover gemêleerd oppervlak, maar daardoor gemakkelijker te verwijderen.

Gezoet (ook wel verzoet of zijdeglans) graniet heeft een effen oppervlak en geeft een relatief kleine en lichte weerspiegeling (matglanzend). Zoeten is een proces dat wordt uitgevoerd met behulp van reeksen schuurkoppen met een steeds fijnere korrel.

Gevlamd (ook wel gebrand) graniet is enigszins ruw en geeft daardoor nauwelijks een weerspiegeling. Het branden is een proces waarbij de steen wordt blootgesteld aan een hete vlam. Door de hitte springen er deeltjes van de steen. Tenslotte wordt de steen nog geborsteld, totdat de meest ruwe deeltjes verdwenen zijn.

Leathered (ook wel anticato) graniet voelt glad aan, maar heeft toch enig reliëf. Het heeft daardoor als voordeel dat olie en vet niet snel intrekt, maar het heeft toch een stoer en natuurlijk karakter. Tijdens de bewerking worden de relatief zachte delen uit het materiaal geborsteld. Het reliëf volgt hierdoor, in tegenstelling tot een gevlamd oppervlak, het patroon van de steen.

Plus- en minpunten

 • Geschikt voor buiten, bestand tegen vorst en dooi
 • Duurzaam: hard en weinig poreus
 • Hoge krasbestendigheid
 • Zuurbestendig
 • Mooie natuurlijke uitstraling
 • Slijtvast en UV-bestendig
 • 100% natuurproduct
 • Onbehandeld niet olie- of vetbestendig

Voorzorgsmaatregelen

Graniet is een erg duurzaam en degelijk materiaal. Om schade en breuk te voorkomen is het echter belangrijk de volgende punten in acht te nemen:

 • Een goede ondersteuning van grote oppervlakken zoals werkbladen, tafelbladen en vensterbanken is van essentieel belang om breuk te voorkomen;
 • Laat granieten tafelbladen op eenzelfde plaats staan. Het verplaatsen of optillen van het tafelblad kan breuk veroorzaken;
 • Vermijd direct contact met metalen onderdelen van bijvoorbeeld elektrische grills, kookplaten of ovens die, vanwege een verkeerde installatie, rechtstreeks in contact staan met het blad;
 • Vermijd directe stralingen van hoge temperaturen van o.a. open haarden en barbecues;
 • Vermijd direct contact met vlammen;
 • Als je reinigingsproducten voor natuursteen gebruikt, volg strikt de instructies van de fabrikant. Gebruik de producten altijd goed gedoseerd. Doe eerst een kleine test op een onopvallende plek. 

Onderhoud

Graniet hoeft nauwelijks onderhouden te worden. Het type onderhoud van graniet is afhankelijk van de toepassing en de oppervlakte bewerking.

Beschermen

Indien het graniet in contact komt met oliën en/of vetten (bijvoorbeeld bij toepassing als tafelblad of werkblad) dient het, voor het eerste gebruik, preventief te worden behandeld met Lithofin MN Vlekstop . Daarna dient dit twee maal per jaar te worden herhaald (bijvoorbeeld bij het verzetten van de klok naar zomer-/wintertijd). De gebruiksklare impregnering bemoeilijkt het binnendringen van olie, vet en water in het steenoppervlak, het vereenvoudigt het onderhoud en helpt de natuurlijke schoonheid van de steen te bewaren. Lithofin MN Vlekstop is geschikt voor zowel gezoete, gepolijste, leathered als gevlamde oppervlakken en voor zowel binnen als buiten. Naast de normale vlekstop, die min of meer transparant is, is er ook Lithofin MN Vlekstop Plus . Dit middel haalt de kleur van de steen op, waardoor het graniet een tint donkerder wordt.

Omdat graniet in tegenstelling tot basalt en hardsteen geen kalk bevat, is het beter bestand tegen agressieve schoonmaakmiddelen en zuren die bijvoorbeeld voorkomen in gevelreiniger, zure frisdranken, wijnen en citrusvruchten. Dit maakt graniet ook uitstekend toepasbaar in keukens badkamers, waar vaak ontkalkingsmiddelen gebruikt worden.

Dagelijkse reiniging en onderhoud

Voor de dagelijkse reiniging en onderhoud van graniet raden wij Lithofin Easy Clean aan. Dit reinigt het oppervlak snel en moeiteloos en onderhoudt het oppervlak na het gebruik. Het verwijdert vettig oppervlaktevuil, versterkt de werking van de impregnering en verhindert vlekvorming.

Olie- en vetvlekken zijn veelal een tijdelijk probleem. Een olie- of vetvlek verdwijnt vaak vanzelf. Met name buiten als het graniet in weer en wind staat, is een vlek veelal snel weer verdwenen. Om een olie- of vetvlek direct te verwijderen, kan Lithofin Oil-Ex worden gebruikt.

Onderhoudsproducten

 1. Lithofin MN Vlekstop 250ml

  Deze kleinverpakking impregneermiddel Vlekstop, beschermt natuursteen optimaal tegen vlekken. Verhindert verre...

  Bekijk product
 2. Lithofin MN Vlekstop Plus 250ml

  Deze kleinverpakking impregneermiddel Vlekstop Plus, beschermt natuursteen optimaal tegen vlekken. Verhindert...

  Bekijk product
 3. Lithofin Easyclean

  Voor het snel en moeiteloos reinigen van werk- en tafelbladen in natuursteen. Verwijdert vettig oppervlaktevui...

  Bekijk product
 4. Lithofin Oil Ex Vlekkenverwijderaar

  Oil Ex Olievlekken verwijderaar, verwijdert diep ingedrongen was-, vet- en olievlekken. De gebruikers zijn dan...

  Bekijk product

Technische eigenschappen

Herkomst Wereldwijd
Dichtheid ± 2900 kg/m³
Plaatformaat Afhankelijk van de dikte
Buigsterkte 26,6 N/mm²
Waterabsorptie 0 - 0,15 %
Vorstbestendigheid Geen schade
Alternatieve benaming Felsisch stollingsgesteente, dieptegesteente

Kleuren

 1. Blad 30mm dik Black Galaxy graniet (leathered)

  Black Galaxy leathered Granieten tafelbladen met een koperkleurige spikkel combineren ontzettend mooi met een...

  Bekijk product
 2. Blad 30mm dik Giallo Santa Sicilia graniet (gepolijst)

  De lieveling van alle kleuren is het gepolijste graniet Giallo Sant Sicilia. Door de grote kleurschakering pas...

  Bekijk product
 3. Blad 30mm dik Colonial White graniet (gepolijst)

  Het witte Colonial White graniet blad is perfect geschikt voor gebruik als tafelblad. Dankzij de lichte kleure...

  Bekijk product
 4. Blad 30mm dik Nero Assoluto (gezoet)

  Bekijk product
 5. Blad 30mm dik Tan Brown graniet (gepolijst)

  Ook dit gepolijste tafelblad mag er zijn, het bruin gewolkte van graniet Tan Brown maakt de tafel bijzonder. I...

  Bekijk product
 6. Blad 30mm dik Steel Grey graniet (leathered)

  Hoe mooi kan het zijn, een Steel Grey leathered Granieten tafelblad met een diep eeuwen oud karakter. Dit blad...

  Bekijk product
 7. Blad 30mm dik Giallo Santa Sicilia graniet (leathered)

  Door de grote kleurschakering past dit bijzondere blad bij iedere kleurstelling op het terras. Deze tafelblade...

  Bekijk product
 8. Blad 20mm dik Absolute Black graniet (gepolijst)

  Het meest diepzwart gepolijste tafelblad in de Hawk collectie, met een hele fijne structuur en een hele hoge d...

  Bekijk product
 9. Blad 30mm dik Cafe Imperial graniet (leathered)

  De Coffee kleurige tafelbladen Cafe Imperial lijken een beetje op een gelooide vissenhuid, wat het Graniet dan...

  Bekijk product
 10. Blad 30mm dik Giallo Santa Sicilia graniet (gezoet)

  De lieveling van alle kleuren is het gezoete graniet Giallo Sant Sicilia. Door de grote kleurschakering past d...

  Bekijk product
 11. Blad 30mm dik Tan Brown graniet (leathered)

  Ook dit leathered tafelblad mag er zijn, het bruin gewolkte van graniet Tan Brown maakt de tafel bijzonder. In...

  Bekijk product
 12. Blad 30mm dik Absolute Black graniet (gevlamd)

  In onze hypermoderne natuursteenwerkplaats worden alle tafelbladen, door onze eigen vakmensen vervaardigd. Er...

  Bekijk product
 13. Blad 30mm dik Black Pearl graniet (leathered)

  De Black Pearl is een donker granieten tafelblad en heeft een lichte, ietwat bruine gloed. Dit granieten tafel...

  Bekijk product
 14. Blad 30mm dik Nero Impala graniet (gevlamd)

  Een veel in tuinen en op terrassen gebruikte granietsoort is Nero Impala, gevlamd of gebrand heeft het nog ee...

  Bekijk product
 15. Blad 30mm dik Absolute Black graniet (gezoet)

  Dit gezoete Granieten tafelblad Absolute Black heeft een mooi satijnachtig antraciet oppervlak, met een bijpas...

  Bekijk product
 16. Blad 30mm dik Steel Grey graniet (gepolijst)

  Steel Grey gepolijst een beeldig zwart/blauw tafelblad met zilvergrijze schittering, de fraaie tekening van he...

  Bekijk product
 17. Blad 20mm dik Black Pearl graniet (leathered)

  Wat een plaatje, dit mooie Leathered tafelblad in Black Pearl 20mm dik Graniet. Dit blad heeft een mooie zacht...

  Bekijk product
 18. Blad 20mm dik Nero Assoluto (gezoet)

  Bekijk product
 19. Blad 30mm dik Silver Black graniet (leathered)

  Silver Black leathered Granieten rechthoekige tafelbladen hebben een ietwat avontuurlijk karakter, het is een...

  Bekijk product
 20. Blad 30mm dik Absolute Black graniet (gepolijst)

  Absolute Black de naam zegt het al is een hoogglans zwart granieten tafelblad, wat onderhoudsvrij is. Het enig...

  Bekijk product
 21. Blad 30mm dik Steel Grey graniet (gezoet)

  Dit enigszins metaalachtig gekleurd Granieten tafelblad met een ietwat gebloemde uitstraling, past zowel op ee...

  Bekijk product
 22. Blad 30mm dik Black Galaxy graniet (gepolijst)

  Chique en modern zijn de woorden die passen bij een Black Galaxy tafelblad, in gepolijste uitvoering komen de...

  Bekijk product
 23. Blad Sensa Bianco Antico (gloss)

  Met spectaculaire, patroonloze kleuren, vormen en lijnen. Dit unieke stuk is een natuurlijk kunstwerk binnen h...

  Bekijk product
 24. Blad 30mm dik Black Beauty graniet (gepolijst)

  Het Black Beauty graniet is een donker blad met witte vlammen waardoor het een unieke uitstraling heeft. De op...

  Bekijk product
 25. Blad 30mm dik Nero Impala graniet (gezoet)

  Dit matglanzend en vorstbestendige onderhoudsarme granieten tafelblad van 30 mm dikte, is overwegend grijs ges...

  Bekijk product
 26. Blad 30mm dik Black Pearl graniet (gepolijst)

  Dit Black Pearl Granieten tafelblad is gepolijst, het heeft een lichte ietwat bruine glasachtige uitstraling,...

  Bekijk product
 27. Blad 20mm dik Absolute Black graniet (gezoet)

  Absolute black 20mm dikte in gezoete afwerking, schittert in de volle zon minder dan een gepolijst tafelblad....

  Bekijk product
 28. Blad 30mm dik Thunder Black (leathered)

  Thunder Black graniet heeft een kenmerkende zwarte kleur met mooie goudbruine aders. Dit granieten blad heeft...

  Bekijk product
 29. Blad 30mm dik Magnetic Blue graniet (gepolijst)

  Mooie gemarmerde granieten blauwe bladen, zijn er niet veel te koop. Wij produceren deze Magnetic Blue rechtho...

  Bekijk product
 30. Blad 30mm dik Ruby Red graniet (gepolijst)

  Onder de in Nederland verkrijgbare schaarse rode granietsoorten is de Ruby Red een fraai buitenbeentje, met de...

  Bekijk product
 31. Blad 30mm dik Thunder Black (gepolijst)

  Thunder Black graniet heeft een kenmerkende zwarte kleur met mooie goudbruine aders. Dit granieten blad heeft...

  Bekijk product