Nieuw: Select voorraad collectie

Bekijk de tafels die uit voorraad leverbaar zijn

Bekijk collectie

Houten tafelonderstellen

Wij maken hoge kwaliteit tafelonderstellen die geschikt zijn voor binnen en buiten. Wij stemmen het onderstel af op jouw wensen. Het hout wat wij gebruiken heeft het FSC keurmerk, wat inhoudt dat er met de kap van het hout rekening is gehouden met de sociale, economische en ecologische aspecten. Neem snel een kijkje in ons assortiment houten tafelonderstellen.
Houten tafelonderstellen
Familie
 1. (1)
 2. (1)
 3. (1)
Vorm
 1. (3)
 2. (1)
Afmetingen
 1. (1)
 2. (1)
 3. (3)
 4. (3)
 5. (2)
Kleur
Stijl
 1. (1)
 2. (3)
 3. (2)
 4. (2)

3 artikelen

3 artikelen

3 artikelen

Houten tafelonderstel op maat gemaakt

In eigen beheer ontwerpen en produceren wij de houten tafelonderstellen. In het voortraject bepaal je zelf de vorm, maatvoering als ook de afwerking van het onderstel. Rechthoekig, vierkant, rond of ovaal is allemaal mogelijk. Ook op de kleur van het hout heb je invloed. Een houten tafelonderstel is prima te combineren met verschillende tafelbladen.

Houten tafel

Onze houten tafelonderstellen worden vervaardigd uit Guariuba FSC of Teak FSC hout. Guariuba hardhout is een harde duurzame houtsoort uit Zuid-Amerika. De draad van het hout is overwegend recht en de kleur donkert van vers gezaagd gelig naar rood-bruin. Teak hout heeft een honingbruine houtstructuur. Het is ietwat vettig waardoor het zeer geschikt is voor ons vochtige Nederlandse klimaat. Onbehandeld zullen beide houtsoorten door weersinvloeden verkleuren naar zilvergrijs.

Onderstel tuintafel van hout

Houten tafel onderstellen zijn zowel binnen als buiten te gebruiken. Als onbehandeld hout wordt blootgesteld aan weersinvloeden, zal de kleur van teak en guariuba veranderen naar het kenmerkende zilvergrijs. Met de verschillende Golden care producten kun je bijvoorbeeld het hout zijn honingbruine kleur laten behouden. Naast houten tafelonderstellen maken wij houten tafelbladen, bankonderstellen en houten stoelen.

Landelijke houten tafel

Een onderstel gemaakt van hout heeft een robuust en natuurlijk karakter. Daardoor past het goed in een landelijke stijl interieur of tuin. Dankzij de hoge bewerkbaarheid en natuurlijke uitstraling van hout, is hout zeer breed toepasbaar in interieurs en tuinen. Voor iedere stijl is er wel een passend onderstel. In onze webshop kun je een stijlvoorkeur aangeven: Basic & Pure, Industrieel & Vintage, Lifestyle & Landelijk of Modern & Design.

Houten tafelonderstel met Dekton tafelblad

Combineert u een houten onderstel met een strak Dekton tafelblad, dan creëer je een eyecatcher in een modern interieur of tuin. Een houten onderstel is ook goed te combineren met Belgisch hardsteen of graniet. In onze showroom hebben wij verschillende tafels staan en kun je zelf bekijken wat het beste bij je past. Daarnaast kunnen wij u monsters laten zien van diverse kleuren en mogelijkheden van de verschillende materialen. We zien u graag in onze showroom in Veghel!

Online houten tafelonderstel kopen

Op onze website kun je gemakkelijk een houten tafelonderstel bestellen. Bij Hawk ben je verzekerd van een scherpe prijs-kwaliteit verhouding omdat wij in eigen beheer produceren. Maar uiteraard ben je ook van harte welkom bij ons in de showroom. Op het moment dat je het houten tafelonderstel hebt besteld, ontvang je een overzicht van de bestelling via de mail. Wij controleren de bestelling en verzenden een orderbevestiging waarin een indicatie van de afhaal- of levertijd vermeld staat. Levering en eventuele montage doen we in eigen beheer, direct en snel.

Relevante definities en overige informatie

Guariuba is een harde duurzame houtsoort. Vers gezaagd is het ietwat gelig van kleur, het donkert binnen echter vrij snel na tot rood/bruin. De draad van het hout is overwegend recht. Het hout is hard en werkt weinig. Teak is een harde duurzame houtsoort oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië. Het oppervlak voor zacht aan doordat het vettig is. Teak kan door zijn grote duurzaamheid, krimp en werking, fraaie uiterlijk en grote sterkte voor heel veel doelen gebruikt. Meer informatie over Guariba en teak kan je vinden op de betreffende materiaalpagina.

Synoniemen en andere termen: onderstel, frame, tafelframe, tafelpoten, frame voor tafel, teakhouten tuintafel, houten