Nieuw: Select voorraad collectie

Bekijk de tafels die uit voorraad leverbaar zijn

Bekijk collectie

Stenen tafelonderstellen

Bij Hawk kun je terecht voor complete natuurstenen tafels maar ook losse tafelonderstellen zijn op maat te bestellen. Wij maken tuintafels met natuurstenen kolommen van onder andere Basalt, Graniet of Hardsteen. Voor iedere interieur- of tuinstijl hebben we een passend onderstel. En natuurlijk in ieder gewenste vorm of formaat. Neem snel een kijkje in ons assortiment stenen tafelonderstellen.
Stenen tafelonderstellen
Familie
 1. (4)
 2. (1)
Vorm
 1. (5)
 2. (1)
Afmetingen
 1. (1)
 2. (2)
 3. (1)
 4. (1)
 5. (2)
Materiaal
 1. (2)
 2. (2)
 3. (1)
Kleur
Stijl
 1. (1)
 2. (1)

5 artikelen

5 artikelen

5 artikelen

Stenen tafelonderstel op maat gemaakt

Naast een los tafelonderstel, kun je bij ons ook een complete tafel bestellen. Wij maken tuintafels met hardsteen kolommen als onderstel. Omdat wij in eigen beheer produceren is ieder gewenste vorm en maatvoering mogelijk. Rechthoekig, vierkant, rond of ovaal, wij stemmen het onderstel natuurlijk af op jouw wensen. Je kunt ook zelf een keuze maken welke oppervlaktebewerking en randbewerking je wil.

Tafelonderstel van natuursteen

Om een stenen tafelonderstel te vervaardigen, gebruiken wij Basalt, Graniet of harsteen. Welk materiaal je kiest, hangt vaak samen met de kleur en textuur van het materiaal. Basalt en graniet zijn harde en kleurvaste steensoorten. Graniet heeft door structuur- en kleurvariaties een unieke uitstraling, terwijl Basalt altijd een blauwgrijze tot zwarte kleur heeft . Harsteen is minder hard en zal naar verloop van tijd lichter van kleur worden. Het leeft wat meer door de aanwezigheid van fossielen.

Stenen tuintafel onderstel

Stenen tafelonderstellen zijn zowel geschikt voor binnen en buiten. Doordat graniet en basalt harde steensoorten zijn, hebben zon, regen en andere weersinvloeden nauwelijks invloed. Hardsteen zal wel in de loop van tijd door de weersinvloeden lichter worden van kleur. Naast de stenen tafelonderstellen kun je bij ons ook terecht voor Chinees Hardstenen en Basalt tuinbanken.

Robuust klassieke tafel

Tafels van steen hebben een robuust en natuurlijk uiterlijk en passen daarom in heel veel stijlen interieurs en tuinen. Door zuilen in Barok vorm te gebruiken als onderstel, creëer je een tafel in klassieke stijl. Voor een mytische uitstraling van uw tafel heeft Hawk en Basalt tafelonderstel in Griekse stijl. Strakke rechthoekige of vierkante zuilen als onderstel passen in een Basic & Pure stijl.

Stenen tafelonderstel met Basalt tafelblad

De combinatie met een tafelblad maakt de tafel een parel voor het oog. Je kunt kiezen voor twee koloms tafelonderstel maar ook de keuze maken voor één kolom. Ieder tafelonderstel heeft een verzinkt en gecoat kruisframe ter ondersteuning van het tafelblad. In onze showroom kunnen wij je verschillende modellen en materialen laten zien, alsmede de combinatie met bijvoorbeeld stoelen.

Stenen onderstel online in onze webshop

Bij Hawk kun je eenvoudig in de webshop een stenen tafelonderstel bestellen. Je bent ook van harte welkom in onze showroom. Op het moment dat je het stenen tafelonderstel hebt besteld, ontvang je een overzicht van de bestelling via de mail. Wij controleren de bestelling en verzenden een orderbevestiging waarin een indicatie van de afhaal- of levertijd vermeld staat. Levering en eventuele montage doen we in eigen beheer, direct en snel.

Relevante definities en overige informatie

Basalt is een blauwgrijze tot zwarte natuursteensoort. Het wordt gevormd door de stolling van lava of magma aan het oppervlak. Graniet is een zeer harde steensoort en heeft door haar structuur-en kleurvariaties een unieke uitstraling. Chinees hardsteen bestaat voor bijna 30% uit dolomiet en is verder vooral opgebouwd uit kleine bolletjes. Er zijn gesporen of overblijfselen van fossiele resten te vinden in Chinees hardsteen. Meer informatie over basalt, graniet of Chinees hardsteen kan je vinden op de betreffende materiaalpagina.

Synoniemen en andere termen: onderstel, tafelpoten, kolommen, Chinees hardsteen, Basalt, Graniet, hardsteen, kolommen, tafelpoten, tafel zuilen